Follow mobilparkolas on Twitter

Parkolj gyorsan, kényelmesen, pontosan

Rendezd a parkolási díjadat egy gombnyomással és tudd meg, hogy hol mennyit kell fizetned! A Parkolás eligazodik helyetted a parkolási zónák között, megírja az SMS-edet, figyelmeztet, hogy leállítsd a parkolásod, sőt akár segít megkeresni a kocsidat is.

Nincs több zóna tévesztés

Előfordult már, hogy nem találtad a parkolóautomatát? Vagy csak rosszul, esetleg emlékezetből írtad ba a zónakódot?

Budapest, Székesfehérvár, Szeged, Debrecen és Pécs összes zónáját tartalmazza az alkalmazás. Ami nincs benne, az automatikusan frissül. Munkatársaink folyamatosan követik a jogszabályok változását, hogy minél pontosabb térképet adhassunk Neked.

 

Forintok, csak pontosan

Természetesen az összes zónáhaz kapcsolódó díjat beépítettük az alkalmazásba, így pontos képet kapsz arról, hogy az adott zónában mennyiért és mikor parkolhatsz.

Amint elindítod a parkolást az Alkalmazás elkezdi számolni a valószínűsíthető költségedet. Ha a program nem fut, akkor a program a saját indítóikonján folyamatosan jelzi a költséget. Az itt látható összeg nem tartalmazza az SMS küldése mellett felszámított kényelmi díját - ezzel külön kell számolnod.

Mától nem felejted el leállítani parkolást

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor becsülettel elindítod a parkolást és utána órákon át elfelejted leállítani, pedig már rég nem állsz ott. Erre is nyújtunk megoldást!

Rendszerünk megjegyzi, hogy hol kezdted meg parkolást, majd visszatérésedkor folyamatosan hangjelzéssel, képernyő felirattal jelzi, hogy ugyan visszatértél az autódhoz, de még nem állítottad le a parkolást. Ráadásul ezt megismétli harminc másodpercenként, hogy biztosan ne felejtsd el megtenni. Ezt addig teszi, amíg végre le nem állítod. Nem baj, ha elhajtasz, vagy odébb sétálsz. A program csak riaszt és riaszt. Nem hagyja abba, amíg le nem állítod, vagy a telefonod le nem merül.

Csak azért nem állítja le helyetted, hogy a végső döntést Te hozhasd meg (no meg azért, mert az iPhone tiltja az automatikus SMS küldést :-))!

Gyors, pontos, egyszerű

Nem kell többé bogarásznod az SMS programban!

Eddig a parkolás indítása és leállítása elég hosszadalmas volt: hagyományosan megnézed a zóna kódját, elindítod az SMS alkalmazást, új SMS-t indítasz, utána beütöd a telefonszámot, aztán a rendszámot. Visszatéréskor nagyjából ugyanezt.

Sokkal egyszerűbb ez a mi programunkkal. Egyszer beütöd az összes autód rendszámát. Leparkolsz, elindítod az alkalmazást és két gombnyomással elindítod a parkolást. Útközben a legközelebbi automatára vetsz egy pillantást, hogy biztos lehess abban, hogy melyik zónában parkolsz. Visszatéréskor már csak két kattintás marad, hogy leállítsd a parkolásodat.

Király utca? Nem probléma!

Ez egy másik kedvence sok embnek. Az utca egyik oldalán parkolsz, fizetsz és mégis megbüntetnek. Az egésznek az az oka, hogy a Király utca kerületeket választ el. Amikor leparkorkolsz könnyen elkövetheted azt a “hibát”, hogy az út túloldalán, a kb. 10 méterre lévő automata kódját használod és nem a 150 méterre lévőt az autóddal azonos oldalon. Ilyenkor bizony rossz zónára fizetsz. Fizettél és még meg is vágnak. Fair, ugye?

Gondosan végjártuk az összes ilyen utat. A program azonnal mutatja, hogy zónahatáron vagy. Persze nem tudjuk helyetted eldönteni, hogy jó oldalra fizetsz-e, de azért elég biztos támaszt nyújtunk számodra a döntésben.

És hová parkoltál?

Ha idegen helyen parkolsz, vagy csak egyszerűen olyan szórakozott vagy, mint mi, akkor is könnyen megtalálhatod az autódat. Azt a helyet, ahonnan a parkolást indítottad a program megjegyzi és egy térképen meg is jeleníti számodra.

Ki a mobil szolgáltatód? Telenor, T-Mobile, Vodafone?

Nekünk teljesen mindegy. Bármelyik magyar szolgáltató SIM kártyájával használhatod a rendszert (tulajdonképpen külföldivel, csak nem biztos, hogy olyan kényelmes lesz a használat és hogy őszinték legyünk, sose próbáltuk). Sőt a program automatikusan felismeri, hogy melyik szolgáltatót használod telefonoddal és a megfelelő SMS előhívót fogja alkalmazni. Persze lehet, hogy az adott szolgáltató, vagy simán az előfizetésed nem engedi neked, hogy mobilparkolást végezz, de ezt már könnyen megoldhatod.

Mit nem tud a rendszer?

Azt jó volna tudni! Az bizonyos, hogy csodákra nem képes. A zónahatárokat és a díjakat ellenőrizd mindig! Nem tudjuk, hogy hol tilos megállni, illetve várakozni, talán egyszer azt is feltérképezzük. A GPS se éppen centiméter pontos, különösen nem a belvárosi szűk utcákban.

Amikor ezt az oldalt olvasod, mi akkor is valószínűleg éppen fejlesztünk. Igyekszünk, hogy jók legyenek az adatok, de mi is emberek vagyunk, hibázhatunk és nem szeretnénk, hogy pórul járj (azért tisztázzuk: a végső felelősség a tiéd a használattal!). Parkolásról nincs egy egységes adatbázis, ami nyilvánosan hozzáférhető és az összes szükséges információt tartalmazza. Aranyszabály: ha valamiről úgy látod, hogy hibás, használd az eszed, bíráld felül a rendszert és utána értesíts minket!

Ha pedig van fejlesztési ötleted, vagy bármilyen apró, vagy nagy hibát találtál, küldd el a címre. Hagy dolgozzunk még egy picit. A véleményed fontos nekünk!

Letölteni hol lehet?

Egyszerűen lehet a programot beszerezni. Látogass el az App Store-ba és töltsd le a próbaváltozatot ingyen!